Autoverzekering Verzekeraars

Tips voor besparen op autoverzekering

Als je een auto in je bezit hebt, ben je verplicht om minimaal een WA verzekering hiervoor af te sluiten. Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen en je hebt zelf de vrije keus waar je je kunt verzekeren. Doordat er veel maatschappijen zijn, is er concurrentie onderling. Het voordeel hiervan is dat je, als je maatschappijen met elkaar gaat vergelijken, zo de beste verzekering voor de laagste prijs kunt krijgen.

Waarop moet je letten bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering?

- Ga na welke dekking je wilt. Bij een WA-verzekering betaald de verzekering de kosten die je veroorzaakt hebt bij een ander. Bij beperkte casco wordt de schade aan een ander betaald, maar ook bijvoorbeeld schade door een aanrijding met een dier, schade door weersomstandigheden, inbraak, diefstal of brand. Bij een volledige casco verzekering wordt de schade gedekt als die bij beperkt casco, maar ook schade door vandalisme of schade die jezelf hebt veroorzaakt.
- Heb je een extra verzekeringen nodig zoals inzittenden- of rechtsbijstandverzekering? Het is aan te raden om te controleren of je niet al bij een andere soort verzekering een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Het is dan namelijk niet nodig om dit te verzekeren. Let dus op dubbele verzekeringen.
- Hoe is de no-claim bescherming na schade? Val je gelijk terug in de bonus-malus ladder en moet je meer premie gaan betalen of mag je een keer per jaar kosteloos een schade melden? Soms is het aan te raden om bij kleine of weinig schade deze zelf te betalen zodat je je no-claim kunt behouden.
- Kun je de verzekering ook per jaar betalen, dan is dat beter om te doen. Hierdoor wordt het gemiddeld 6% goedkoper ten opzichte van betalen per maand.
- Vergelijk met regelmaat verschillende soorten autoverzekeringen met elkaar om zo goedkoper uit te kunnen zijn.

Autoverzekeringen met elkaar vergelijken

De beste manier om te besparen is om autoverzekeringen te vergelijken op een vergelijkingswebsite. Vergelijk de goedkoopste autoverzekeringen op Autoverzekering.nl. Hier heb je alle verzekeringen en worden dus alle producten met elkaar vergeleken. Op deze manier heb je de beste en goedkoopste autoverzekering en kun je wel tot 200 euro per jaar besparen op de kosten. Vergelijken loont echt heel veel, dus bekijk direct of je nu teveel betaalt. Je autoverzekering afsluiten doe je op www.Autoverzekering.nl.