Redenen waarom je lease zou moeten overwegen

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen hun auto private leasen. Je ziet ze in de mooiste auto’s rijden en je vraagt jezelf af hoe zij zich dit kunnen permitteren. Nou dat is heel simpel: door te leasen. Wat is de reden dat veel mensen kiezen voor een lease auto? In dit artikel zullen wij van private wijzer hier nader op in gaan.

Hou je geld in je zak

Jouw leasemaatschappij financiert de auto. Je betaald zelf slechts een maandelijkse bedrage om gebruik te kunnen maken van de auto. Hierdoor hou je veel geld in je zak houden. Tegenwoordig kan je ook op verschillende websites Private lease vergelijken, waardoor je altijd voor de goedkoopste aanbieder kan gaan.

Transparantie

De betalingen en de contractuele periode zijn vanaf begin af aan duidelijk. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan, vooral niet voor onderhoud of reparaties aan de auto zelf, want die zijn voor rekening van de leasemaatschappij. Zo kan je bijvoorbeeld de banden van je auto kostenloos laten vervangen.

Prijs voordeel

Leasemaatschappij kunnen een sterke marktpositie hebben, zodat ze je flinke kortingen kunnen aanbieden. Op die manier kan je bijvoorbeeld vanaf €179,- euro per maand een mooie Volkswagen private lease

Flexibiliteit

Je kan je auto naar de contractuele periode retourneren, kopen of verlengen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een andere auto te nemen. Zo kan je na je volkswagen is kijken voor een audi

Geen remarketingrisico

De leaseaanbieder draagt meestal het restwaarderisico in standaard leasecontracten, wat betekend dat je als huurder niet verantwoordelijk bent voor de doorverkoop van de auto. Het enige dat jij hoeft de doen is je auto inleveren bij de lease maatschappij. Zij zorgen voor de rest.