Pechhulp in het buitenland

De tijd van het jaar komt er weer aan dat vele mensen op zomervakantie gaan. De meeste mensen gaan nog steeds met hun auto op vakantie. Als je binnen Nederland op vakantie gaat, zal je over de pechhulp van je autoverzekering niet veel zorgen hoeven maken, maar als je in het buitenland op vakantie gaat met de auto, is het misschien wel handig om te weten wat je verzekering verzekert in het buitenland.

Niet alle autoverzekeraars hebben standaard pechhulp in het buitenland opgenomen in de polisvoorwaarden. De meeste allrisk verzekeringen hebben dit wel als standaard, maar ook hier dus niet alles. Check dit goed bij je verzekeraar. Wellicht is het dan nog een goed idee om dit als extra optie erbij te doen. Als je de autoverzekeringen op deze website checkt, kan je makkelijk zien of je auto in het buitenland ook verzekert is, door op de sterretjes te klikken.

Als je geen pechhulp in het buitenland hebt, en deze optie niet kan toevoegen aan je huidige verzekering is het een goed idee om de ANWB Wegenwacht pas aan te vragen, of een andere pechhulp dienst. Zo kan je nog gewoon op vakantie gaan zonder je druk hoeven te maken over je autoverzekering in het buitenland