Miljoenen autobezitters oververzekerd

Ruim 3 miljoen van de 7 miljoen particuliere auto’s in Nederland zijn oververzekerd, meent marktonderzoeker GfK.
Er valt dus heel veel te besparen op een autoverzekering. Veel eigenaren van een auto zijn all risk verzekerd terwijl zo’n dure verzekering te veel waarde verzekerd dan dat de auto tegenwoordig waard is. Hierdoor geven we jaarlijks 553 miljoen euro’s te veel uit.

Een kwart van de eigenaren van auto’s ouder dan 10 jaar heeft een te hoge all risk autoverzekering. Twee derde van alle auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud hebben zelfs zo’n dure verzekering waarin alles verzekerd is. Het verschil tussen een all risk en enkel een WA verzekering kan toch al gauw enkele tientjes per maand schelen. Daar bespaar je dus flink op!

De consumentenbond probeert al geruime tijd verzekerden aan te sporen om hun dure all risk verzekering na een tijd van 4 jaar om te zetten in een goedkopere autoverzekering, bijvoorbeeld een beperkte cascoverzekering. Na nog een aantal jaar is het aan te raden om enkel een WA verzekering te nemen voor zo’n auto, want anders betaal je echt te veel.

Het is aan te raden om elke paar jaar de papieren van je auto te bekijken, de waarde, en die te vergelijken met een autoverzekering die je hebt afgesloten. Dit geldt natuurlijk alleen als je in al die jaren dezelfde auto houdt. Als je een nieuwe auto koopt is het wel aan te raden om iets meer dan alleen WA verzekering te nemen.