Hoe zit het met het verzekeren van laadkabels van auto’s?

Het kan voorkomen dat je auto blijft staan, maar dat een dief het gemunt heeft op de laadkabel die in of aan de auto te vinden is. Een vervelende situatie, je moet aangifte doen en kan in het slechtste geval niet snel wegrijden van de oude locatie. Zorg daarom dat de verzekering van de laadkabel goed in orde is om zo te zorgen dat je niet tegen een ander vervelende situatie aanloopt, namelijk dat  je zelf kan opdraaien voor de kosten van de laadkabel. We raden overigens altijd aan om direct een nieuwe laadkabel te kopen bij diefstal. Dit kan online of bij de autodealer waar je de auto hebt aangeschaft.

Welke verzekering heb je nodig?

Je hebt bij het afsluiten van een verzekering een aantal mogelijkheden. WA (wettelijke aansprakelijkheid), beperkt casco en volledig casco.

WA verzekering

De WA verzekering is wettelijk verplicht en dekt alle schade die jij een andere toe doet. Dit kan gaan om de auto, maar ook om letselschade. In het geval van diefstal van een laadkabel is deze verzekering dus niet van toepassing en zal je deze kosten niet kunnen verhalen op de WA Verzekering.

Beperkt casco

De beperkte casco verzekering verzekerd, bovenop de omvang van de WA verzekering ook schade die aangebracht wordt door diefstal of brand of weeromstandigheden. Als je zelf schade toebrengt aan de auto zal het niet vergoed worden. Echter wordt de diefstal van een laadkabel ook niet gedekt aan de hand van een beperkte casco verzekering.

Volledig casco

De volledig casco verzekering vergoed ook schade die je zelf toebrengt aan anderen. Mocht er dus een botsing komen door je eigen fout, zal ook de schade aan je eigen voertuig vergoed worden. Ook binnen deze verzekering zal het niet standaard zijn dat je auto laadkabel is meeverzekerd. Daarom moet je dit altijd eerst aangeven mocht je dit willen.

Conclusie

Wanneer je de laadkabel wil laten verzekeren heb je bovenop je autoverzekering nog een extra aanvulling op je verzekering nodig. Geef dit tijdig aan, want als de daad is geschied zal de verzekering niet meer happig zijn om deze verzekering met je af te sluiten.