Autoverzekeraars

Voor een autoverzekering kan je kiezen uit vele autoverzekeraars. Premies, dekkingsgraad en nog vele dingen zullen per verzekeraar verschillen. Waar ze allemaal wel het meest op letten met het samenstellen van de premie is het type auto dat je bezit (een duurdere auto krijgt een duurdere verzekering), je leeftijd (leeftijdsdiscriminatie wordt hier meestal toegepast, hoe jonger je bent hoe hoger je premiekosten zijn) en het aantal schadevrije jaren dat je rijdt (meerdere schadevrije jaren betekent een lagere premie).

Deze gegevens en vele andere kan je bijvoorbeeld op deze Autoverzekeringspremie website invullen.

Autoverzekeringen en dekkingen

Er bestaan eigenlijk drie verschillende autoverzekeringen, WA, WA + beperkt casco, WA + volledig casco.

WA: WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. In Nederland is een WA verzekering verplicht voor iemand met een motorrijtuig (auto, brommer, motor etc.). Een WA dekking is de meeste beperkte dekking, maar het is ook de goedkoopste dekking. In een WA autoverzekering wordt de schade die je met je auto maakt, vergoed. Je eigen schade aan je auto wordt niet vergoed!

WA + beperkt casco: Deze soort autoverzekering wordt ook wel eens de WA plus verzekering genoemd. Hierbij heb je gewone WA dekking, plus nog de beperkte casco. Dit houdt in dat de schade aan je eigen auto nu ook vergoed wordt, door bijvoorbeeld inbraak, storm,  brand etc. Schade die je zelf aan je auto veroorzaakt door stommiteit (aanrijding tegen een andere auto of een paaltje) worden niet vergoed.

WA + volledig casco: Deze autoverzekering wordt ook wel All Risk genoemd. Alle schade aan je auto wordt vergoed, ook door eigen stommiteiten. Daarom is dit ook de duurste verzekering.

Autoverzekeraars extra

Naast de dekkingen bij een autoverzekering van een autoverzekeraar, zijn er ook nog aanvullende verzekeringen om inzittenden bijvoorbeeld te verzekeren. Deze zijn niet allemaal verplicht, maar optioneel. Zo kan je een ongevallen inzittendeverzekering extra afsluiten, dit houdt in dat je een vast bedrag krijgt uitgekeerd door de autoverzekeraars als de bestuurder en/of passagiers een ongeval hebben. Een soortgelijk verzekering is de schadeverzekering voor inzittenden. De naam zegt het al, de kosten voor bijvoorbeeld een ziekenhuis/dokter worden vergoedt als de inzittende(n) in een ongeval terecht komen.

One Response

  1. Hosting
    Hosting 26/05/2016 at 22:28 · Reply

    Ook op autoverzekeringvergelijken vind je een handige tool om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Via deze website kun je eventueel direct een bij een van verzekeraars  afsluiten.

Leave a Reply